Vostok Europe са вдъхновени от руската класика

vostok chasovnikНека се върнем години назад, когато съветските технологии са били една от най-неразгадаемите тайни. Днес всичко това е само период от историята и сме свидетели на една нова Русия – със свободни идеи, дизайни и технологии. Интересните часовници на Vostok Еurope  са пропътували този път на модернизация и са вдъхновени от традиционните руски дизайни от 60-те и 70- те година на 20 век. Vostok преведено от руски означава изток. Източното влияние в дизайна и изработката на тези продукти е очевидно. Неслучайно те са обект на интерес от страна на колекционери. Компанията е базирана във Вилнюс, Литва. Те са сглобявани ръчно от производители от Русия и Източна Европа. Отличават се и с това, че разполагат с интересен метод на осветление – чрез фосфорни тръбички, пълни с тритий. Но любопитните неща, с които тези часовници привличат вниманието на клиентите, не спират дотук.

От компанията са успели да възродят някои символи от времето на СССР  и с това да пробуди интереса на хората, които имат известна носталгия в това отношение. Така например, часовниците от серията Gaz-14  са вдъхновени от луксозни автомобили, карани само от високопоставени лица от властта от онова време. Те са достатъчно привлекателни, за да напомнят на тях. Представляват кварцови хронографи със здрави корпуси от неръждаема стомана и каишки от естествена кожа. За механизмите производителят разчита на утвърдените от японците постижения в тази сфера. Затова залага на прецизните японски механизми Miyota. Така съчетава характерната руска здравина с японската точност.

Полученият е резултат е доста впечатляващ. Позитивните изненади важат с пълна сила и за часовниците от серията Expedition North Pole-1. Те са с автоматично задвижване и с водоустойчивост от 20 бара, което  гарантира, че няма да се повредят при намокряне. Същевременно часовниците са недостижимо бързи и  прецизни като руска подводница. Неслучайно компанията предлага серия от модели, кръстена на поставилата рекорд за развита скорост подводница Anchar. Като едни истински рекордьори те разполагат и с впечатляваща водоустойчивост от 30 бара.

Дизайнът на циферблатите им също напомня повече за уред за измерване на някакви стойности, отколкото за часовник. Те са и в ярки цветове, за да се виждат и под водата. Водоустойчивостта е повишена от завинтването на коронката и задния капак. За да направи корпуса още по-здрав, руският производител е използвал PVD покритие. На фона на утвърдените швейцарски и японски марки появата на тези руски продукти внася разнообразие и привлича вниманието. Макар те да се свързват с едни вече отминали времена, то те разполагат с достатъчно модерни технологии, за да се харесат на съвременния потребител.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Vostok Europe са вдъхновени от руската класика, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Pin It
Публикувано в Общи теми за часовниците с етикети , , . Постоянна връзка.

Ако публикацията Ви е харесала, можете да оставите коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...