Вдъхновените от руските луноходи часовници Lunokhod 2

Vostok ot vip-watchesLunokhod 2  e един от двата лунни роувъри, които са били изпратени на луната от СССР като част от програмата Lunokhod. Това се е случило на 8 януари 1973 година. Именно на този иновативен апарат е кръстена и колекция от часовници на компанията Vostok. Те впечатляват с това, че осветяване на циферблата са използвани тръби, пълни с тритий. Това осигурява продължително осветление, при наличие на източник на светлина. Не е важно дали този източник е батерия или друг затова не е необходима поддръжка. То се активира спонтанно. Този вид осветление е доста по-ярко от други негови алтернативи. Вертикалното монтиране на тръбичките с тритий осигурява допълнително осветяване на стрелките и индексите. Vostok Lunokhod 2 (2)Часовникът Lunokhod-2 е създаден от компанията Vostok Europe и е предназначен специално за използване по време на различни екстремни условия и човешки дейности – от гмуркане дълбоко под водата до проучвания в космоса. Корпусът на модела е направен от неръждаема стомана и е с диаметър от 49 мм.  Дебелината на корпуса е 17 мм. Водоустойчивостта  на часовниците от колекцията на популярната руска компания е 30 бара. Заради това те могат да се използват по време на гмуркане. Стъклото му е твърд минерал кристал с дебелина от 3.5 мм.  Продуктите от серията се предлагат във варианти с кожена или силиконова каишка.

Vostok Lunokhod 2 (3)Закопчалката им също е от благородна стомана и сигурно ги придържа към ръката на собственика им. Представителите на часовниците Восток, серия Lunokhod 2  разполагат и с двойно време, таймер за обратно броене, хронометър. Друга интересна опция при тези часовници  е специален хелиевата клапа, интегрирана в тях. Той се активира когато разликата между вътрешното и външното налягане достигне критично високо ниво. Това е интересна функция за гмурците, които се гмуркат надълбоко.  Предпазва часовника от повреда при тези дълбочини.

Vostok Lunokhod 2 (4)С тези свои ръчни часовници от серията Lunokhod 2  популярната руска марка Vostok-Europe е успяла да обедини богата функционалност , здравина и неповторим външен вид в едно. Разнообразието от функции на новите часовници от серията Lunokhod 2  надвишават тези при най-добрите хронографи.  Часовниците от серията са  с въртящ се базел, който осигурява възможност на гмуркащия се да се осведоми кога ще му свърши кислородът и да излезе своевременно от водата. Часовниците от серията  се продават в устойчива на удар и вода опаковка.

Часовник Восток Луноход на разходка до космоса

Хронографите се задвижват от швейцарски механизъм Soprod TM36.03VE, специално разработен за Vostok. Този механизъм отговаря за индикацията на деня от месеца, часовете, минутите, секундите, за показването на времето във втора часова зона, както и за работата на таймера за обратно броене. Стиловите акценти по циферблатите на часовниците, както и каишките им, са в ярки цветове. Това дизайнерско решение подхожда на модели, които трябва да се използват и под вода, защото ги прави по-видими. Същевременно приковава вниманието и към интересната визия на часовниците.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Вдъхновените от руските луноходи часовници Lunokhod 2, 9.7 out of 10 based on 7 ratings
Pin It
Публикувано в Ревюта на часовници с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

Ако публикацията Ви е харесала, можете да оставите коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...