Соларните часовници на Seiko

Seiko.SolarЕдин от основните недостатъци на  стандартните кварцови часовници е нуждата от смяна на батериите от време на време. При технологията Solar на Seiko са използвани фотоволтаични клетки в самия часовник. Продължителността на живот на тези механизми е много дълга. Това се дължи на факта, че механизмите консумират малко количество енергия и че при пълното им зареждане часовниците могат да работят в продължение на месеци, без да са излагани на светлината.

Важно е да се изясни, че тези часовници получават енергия не само от слънчева светлина. Наименованието на технологията на Seiko –Solar (слънчев) – е леко подвеждащо, защото механизмите на часовниците, оборудвани с нея, се зареждат от всякакви източници на светлина. Колкото по-ярка е тя, толкова по-бързо се зареждат батериите. Използването на слънчева светлина ще доведе до най-добри резултати.

Бъдещето на соларните часовници на Seiko e многообещаващо. Японският производител със сигурност ще слага соларни механизми в още свои часовници, най-вече спортни или такива за гмуркане.

Избягването на необходимостта от подмяна на батерията е основно предимство на соларните часовници. Така не е необходимо да инвестирате средства в поддръжката им. Същевременно се премахва и риска от замърсяване на околната среда при изхвърлянето на вече изчерпаните батерии. Това прави моделите със соларна технология  съобразени с изискванията за опазване на околната среда.

И при други технологии не е необходима подмяна на батерията. Производители, сред които и Seiko, правят автоматични или други механизми, които залагат на движенията на човешкото тяло, за да се задвижват. При Сейко това е Kinetic  технология, която използва движението на тялото за да генерира енергия, а тя на свой ред зарежда специална акумулаторна клетка в часовника. Плюсовете на соларната технология на Seiko e, че не е необходимо да  носите часовника, за да се зарежда. Просто го поставяте на място, което е осветено. Имайте предвид, че макар слънчевата светлина да го зарежда най-бързо, всякакъв източник на светлина може да го захранва.

Още един плюс на соларната технология на Seiko е, че часовниците  се зареждат много бързо. Средно отнема 3-4 часа при излагане на директна слънчева светлина, за да се заредят напълно повечето от моделите. Дори при  тъмнина пълното зареждане осигурява работа на часовника от около шест месеца до дванайсет месеца (това варира спрямо конкретните модели).

Ако си търсите икономичен часовник, то спрете се на някой от соларните модели на Seiko  и със сигурност няма да сбъркате в избора си. Те са висококачествени и с най-модерни технологии и това си проличава веднага в момента, в който си го сложите на ръката.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Соларните часовници на Seiko, 6.8 out of 10 based on 6 ratings
Pin It
Публикувано в Полезни функции. Постоянна връзка.

Ако публикацията Ви е харесала, можете да оставите коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...