Швейцарската фирма за луксозни часовници Raymond Weil

7800-TCF-05207Макар да е сравнително млада компания, компанията Raymond Weil умело прилага традициите на швейцарското производство при изработката на своите часовници. Пуска на пазара свои модели от 1976 година. Популярна е с това, че кръщава свои часовници на изтъкнати музикални гении или на техните творби. Така например, през 1983 година пуска колекцията си Amadeus, което се съвместява с появата на филма на Милош Форман, посветен на Моцарт. Скоро след това пуска и серията си Fidelio, по името на единствената опера на Бетовен. Сред другите интересни колекции на компанията са Othello и Traviata. Серията Tradition  пък въплъщава традиционните за швейцарското производство преимущества. През 21 век се появява и друга серия на компанията, вдъхновена от опера – Don Giovanni Cosi Grande. Екипът на компанията не е забравил и дамите.

7820-STC-056072005 е годината, в която пуска колекция за тях, наречена Shine. Те се отличават с  женственост, чувственост и блясък. Четири години по-късно Raymond Weil  предлага и друга дамска колекция – Noemia. Биха допаднали на всяка изтънчена дама. Като цяло часовниците на компанията се отличават с това, че комбинират класическите стил е технологичните иновации.Дамските модели определено изпъкват със своята елегантност и лукс – някои от тях са декорирани с диаманти. Използването на елементи в цвят розово злато и римските цифри незабавно предизвикват асоциация с колекцията Parsifal. Тя носи името на прочутото произведение на Вагнер и включва изключително стилни часовници – тип хронограф – с автоматични механизми.

7730-BK-05207Корпусите им са от неръждаема стомана.Имат каишки от естествена кожа или верижки от неръждаема стомана. При изработката им е обърнато внимание на всеки отделен детайл и това прави цялостната им визия доста впечатляваща. Сред мъжките модели се отличава Maestro Phase De Lune. На черния циферблат изпъква индикатора за фазите на луната. Часовниците се навиват автоматично. В серията Freelancer също има доста атрактивни  мъжки модели, някои от които хронографи. Те са както с метални, така и с кожени каишки и разполагат с редица практични функции. Компанията впечатлява клиентите си и с лимитираните свои модели.

7810-BSF-05207Така например, от Nabucco Cuore Caldo са произведени само 500 бройки. При изработката му са използвани неръждаема стомана титаний и карбонови влакна, а за дизайна – елементи в цвят розово злато. Freelancer Black 8 пък е лимитиран дамски модел, за декорацията на който са използвани 66 диаманта. Той обаче е не само луксозен и красив, а и разполага с автоматичен механизъм. Всички тези модели са само част от богатата продуктова гама на компанията. За да изпъкнете сред познати и близки с изтънченост и класа, можете да си изберете някой от продуктите на марката.

Ако сте любители на лукса и луксозните марки часовници, посетете сайта ни http://www.vip-watches.net/ и разгледайте каталога на луксозната марка швейцарски часовници Raymond Weil.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Швейцарската фирма за луксозни часовници Raymond Weil, 8.5 out of 10 based on 6 ratings
Pin It
Публикувано в Общи теми за часовниците с етикети , , , . Постоянна връзка.

Ако публикацията Ви е харесала, можете да оставите коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...