Seiko Kinetic – нова крачка в бъдещето

seiko-kineticSeiko прави бум в индустрията на часовниците със своята кинетична технология, която е един интересен начин да се засили връзката между собственика и неговия часовник. Идеята зад Seiko Kinetic  е, че кинетичната енергия може да се превърне в електрическа чрез използването на естественото движение на ръката. Кинетичният механизъм работи по много опростен начин. Движението на ръката на практика задвижва механизма на часовника. В самия часовник кинетичната енергия се превръща в електричество, което след това се съхранява в презареждаща се батерия. Така никога няма да има проблем с батерията на часовниците, тъй като тя непрекъснато зарежда себе си с кинетична енергия от движението на ръцете.

Кинетичната технология на Seiko привързва още повече собственика  към неговия часовник, защото задвижването му е пряко зависимо от неговите движения. Кинетичните механизми не се използват само за конкретни модели, а и за най-различни. Освен с кинетична технология някои от моделите разполагат и с функцията Auto Relay. Това означава, че часовникът преминава в „спящ” режим, когато не се носи за около 72 часа. Системата отново започва да работи нормално, съхранява часа и датата точни до секунда. Това значително намалява консумацията на енергия от механизма. Всички тези модерни технологии позволяват на моделите на Seiko да съхраняват енергия за по-дълъг период от време. Стандартните кинетични механизми не позволяват на потребителя да навива часовника, както могат да го правят с тези с механично задвижване.

Seiko обаче снабдява някои свои модели с технологията Direct drive  и това означава, че часовникът може да се навива от коронката. Много модели с Direct Drive  разполагат също с индикатор за нивото на зареждане на батерията. Seiko Kinetic SKA525P1 е един от часовниците на компанията, оборудвани с кинетичен механизъм. Той е с много здраво, специално обработено минерално стъкло. Подходящ е за използване по време на плуване, защото водоустойчивостта му е 10 бара. Резервната му мощност  след пълното му зареждане е за 6 месеца. Стрелките и индексите му са златисти и има дата на 3 часа. Друг интересен нов модел на Seiko  с кинетична технология е  SKA505P1. Той е с черен циферблат, сребристи стрелки и индекси. Стрелките му са фосфорни и има дата на 4 часа.

Часовникът е не само с класическа и стилна визия, но и разполага с най-модерни технологии. Това е едно от преимуществата на часовниците на японския производител – те са не само стилни, но и богати на възможности. Затова и през годините са се наложили на пазара. Закупуването на часовник Seiko Ви гарантира възможно най-високо качество за вложените в покупката пари. Японските продукти по принцип се славят с многото си възможности. Часовниците с кинетична технология обаче направо са изпреварили времето, защото по иновативност те почти  те се нареждат сред най-атрактивните такива продукти.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Seiko Kinetic - нова крачка в бъдещето, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Pin It
Публикувано в Полезни функции. Постоянна връзка.

Ако публикацията Ви е харесала, можете да оставите коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...