Неповторимата елегантност на Doxa

doxa.chasovniciИсторията на компанията Doxa датира от 1889 година, когато тя е създадена в Швейцария, една от държавите популярни като производители на висококачествени часовници. Новаторското мислене на екипа  й води до въвеждането на редица нововъведение в тази област. Още през 1908 година патентова изключително нов механизъм. С него са оборудвани часовници, които са за нуждите на авиацията и за спортни автомобили. Сред фирмите, които са използвали механизма за свой автомобил, е Bugatti. Първият водолазен часовник на Doxa – Sub300t – е представен през 1967 година. Той е изпреварил за времето си конкурентни продукти по отношение на техника и визия. Има много нови функции, сред които безел с иновативен дизайн. Това, което обаче най-много прави впечатление при този модел, е свързано с неговата визия – има уникален оранжев циферблат, осигуряващ добра четивност на информацията дълбоко под водата.

Интересен факт от историята на компанията е, че Doxa, съвместно с Rolex, са изобретили и представили първите водолазни часовници с хелиев клапан. Този клапан изравнява налягането в часовника и това на водата. Така той се предпазва при потапянето му във водата. Това е само едно от многото постижения на компанията  в технологично отношение. Скоро след представянето на Sub300t швейцарското производство на часовници е повлияно от навлизането на кварцовата технология. В отговор Doxa  се присъединява към група швейцарски производители, за да обедини ресурсите си с тях. Това обаче се оказва безуспешно и Doxa  престава да работи през 1980 година. Компанията е закупена от швейцарска фамилия и през 2002 година. Оттогава възражда дейността си и започва да предлага отново свои часовници в ограничени количества.

Много от тях приличат на първите модели на компанията по отношение на дизайн и използвани технология. Те отново са оборудвани с швейцарски механизми. Представляват елегантни мъжки и дамски часовници, изработени изцяло от метал или с кожена каишка. Някои от тях са и със златно покритие и това им придава още по-луксозно излъчване. Компанията предлага богато разнообразие от хронографи, някои от които по-спортни, а други по-елегантни. При някои от тях задвижването е автоматично и това ги прави доста практични. Всеки от продуктите на компанията излъчва неповторима класа и затова се отличава с всички преимущества, характерни за швейцарските часовници.

Използването на стъкла от сапфир-кристал пък подобрява устойчивостта им на надраскване. Всеки отделен елемент е поставен на точното място, за да се получи съвършения модел, който впечатлява с уникалната си визия. От компанията са се погрижили да осигурят продукти както на по-елегантните господа, така и на почитателите на водните спортове. Така са покрили вкусовите изисквания и имат какво да предложат на всеки. Ако търсите първокласен швейцарски часовник, посетете категорията на Doxa в сайта ни  и си изберете някой от достъпните в него модели на марката Doxa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Неповторимата елегантност на Doxa, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Pin It
Публикувано в Общи теми за часовниците с етикети , , , . Постоянна връзка.

Ако публикацията Ви е харесала, можете да оставите коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...