Garmin Vivofit перфектен помощник в спортните занимания

010-01225-35 (15)Часовниците на марката Garmin са популярни с това, че разполагат с редица интересни функции, които не се срещат други подобни продукти. Таке те се отличават и привличат вниманието на различни клиенти. Моделът Vivofit е сред тях и е добра компания на динамично живеещия съвременен човек. Ето че вече е пред мен и разглеждам различните изображения на екрана му. Само с един бутон могат да се сменят. Каквото и да правя винаги се вижда по нещо на LCD дисплея. Вижда се малка иконка в долната част на дисплея, която дава информация за броя стъпки. Това е общата им бройка за деня.

За да тренирам успешно си поставих за цел колко стъпки да измина за ден. Появата на плюсче до думата Goal (цел), означава, че отброяването продължава. След това трябва да се зададе разстоянието, базирано на акселерометъра. Може да се зададе за мили или километри. Ако натиснете бутона още веднъж, ще се появят данни за калориите, които горите през деня. Стигам да настройките за часа и за датата. И накрая се появява страницата, на която може да се стартира запис за тренировка.

Целта на тракера за дейността разбира се е да проследява Вашата активност. И ако си мислите, че червената стрелкичка в горната част на Vivofit Ви показва колко добре се справяте, то грешите. На практика, колкото по-дълго свети, толкова по-зле върви тренировката Ви. Тоест, тази индикация е за липсата на активност. Дългата стрелка се проявява при липса на активност в рамките на един час. След това на всяка чертичка по 15 минути се отбелязва, ако не правите нищо. За да се махне тази индикация, ще трябва да се разходите за кратко.

Повечето устройства, които следят активността са с определени цели – базирани на стъпките, понякога на калориите. Много компании определят, че трябва да се извършват по 10 000 стъпки на ден.

Vivofit обаче е различен. Той определя динамични цели, базирани на това колко добре или не се представяте всеки ден. Поставям си една цел и летвата ще се вдига за следващия път. Приложението ще изобрази точния брой стъпки, които сте осъществили този ден. След това ще ми покаже колко ми остават, за да постигна целта си. При надвишаването на поставените цели, ми показва с колко стъпки съм надскочила набелязаното. Постигнах набелязаната цел и тя се увеличи на следващия ден. Ръстът на покачване зависеше от това доколко интензивна е била тренировката ми – ако са направени над 10 000 стъпки, то целта ще се покачва много по-бавно. Ако се пропусне един ден, то на следващия ден поставените ми цели спадат. Ако се пропуснат два или повече дни подред, то набелязаните за постигане резултати ще се намалят още повече. Така не ми се налагаше да бягам много по-интензивно, за да наваксам пропуснатото.

Една от основните причини да избера Vivofit е възможността да се свързва с технология за проследяване на сърдечния пулс по време на фитнес. Повечето тракери на дейността на пазара са създадени така, че да отброяват калориите, изгорени по време на тренировки – като например вдигане на тежести, колоездене.

За да се премери пулса, докато сте с Garmin на ръката, то използвам специален колан. За целта си слагам колана и натискам бутона, докато не се покаже надписа „HEART”. Така ще часовникът ще потърси начин да се свърже с колана, с който се е свързал и предния път или пък ще потърси друг, ако вече не се е свързал. Оставям дисплея на настройките за измерване на пулса и стартира записа на активността. Бягам и карам колело с моя без никакви проблеми. На дисплея постоянно се вижда пулса, но мога и да разглеждам други функции на устройството. Имам възможността след като меря пулса си по време на различни дейности и ги впиша данните в таблица в сайта Garmin Connect по-късно.

Тъй като устройството не разполага с GPS, то разчита на акселерометъра, за да мери разстояние. Затова докато бягах данните не бяха напълно точни, а приблизително точни. Докато карах колело пък ми показа, че съм изминал около 500 стъпки, вместо че карането ми е отнело около час. Дължината на изминатото разстояние е твърде малка. Тук обаче ми помогна функцията за мерене на пулса – точно улавя сърдечния ми ритъм и така мога да изчисля точно изгорените калории.

Vivofit проследява калориите, които изгарям през деня. За целта устройството се базира на изминатите стъпки, съобразени с теглото, вързастта и пола. Слагам си колана за мерене на пулса и така мога още по-точно да измеря изгорените калории.

Garmin Vivofit може да работи и докато спя. Изписва се Sleep на дисплея, докато не се събудя и не натисна бутона отново. Докато спя, устройството проследява движенията ми и ги записва.

За да се свържа с Vivofit от телефон, използвам мобилен телефон с Bluetooth 4.0, както и с подходяща операционна система. За Android устройства трябва да е Android 4.3 или по-нова версия. Основната цел на приложението Gamin Connect е да ми позволи да синхронизирам данни чрез Bluetooth Smart от Vivofit към телефона и после към сайта Garmin Connect-\.

След като завърших сдвояването на устройствата, натиснах бутона Sync и след това Vivofit бутона задълго. Когато го натиснах, ще се показа в най-горната част на мобилното приложение Garmin Connect, че се синхронизира – изписва се „Синхронизиране с Vivofit”. Като цяло, целият процес отнема по-малко от 20 секунди. Използвах приложението, за да гледам детайли за активността си. При мен отне само няколко секунди за синхронизирането на данните.

 За мен беше интересно да открия, че Vivofit не изисква телефон, за да ъплоудва данни. Може да се използва специално устройство, който да се пъхва в компютър – Ant стик и да се използва софтуера Garmin Express, за да се качва информация за фитнес или друга активност от Vivofit в Garmin Connect.

За повече детайли или покупки: http://www.vip-watches.net/product/15722/fitnes-chasovnik-garmin-vivofit-010-01225-35-tamno-siv-s-pulsomer.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Garmin Vivofit перфектен помощник в спортните занимания, 8.3 out of 10 based on 3 ratings
Pin It
Публикувано в Ревюта на часовници с етикети , , . Постоянна връзка.

Ако публикацията Ви е харесала, можете да оставите коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...