Eco-Drive технология в часовниците на Citizen

Citizen Eco Drive (5)Citizen е компания, придобила популярност със своите надеждни часовници с приятна визия. Технологията Eco-Drive ги превръща в нещо повече от просто красиви продукти, защото подсигурява изключителната им точност. Модели с Eco Drive можете да разгледате тук: http://www.vip-watches.net/category/88/citizen.html. Когато се зареждат от изкуствен или естествен източник на светлина, те не се нуждаят от подмяна на батерията. С помощта на технологията Eco-Drive светлина и от двата вида източници се превръща в използваема енергия. Придобитата енергия след това се съхранява в специално място, за да поддържа часовниците заредени и да осигурява безпроблемната им работа.

Citizen Eco Drive (1)Когато е напълно зареден, часовник с Eco-Drive технология ще продължи да работи и в пълна тъмнина за поне около 6 месеца. При правилна поддръжка часовникът няма да се нуждае и от друга батерия. Така се избягва неудобството от  това часовникът Ви да спре точно, когато си подготвяте тоалета и аксесоарите към него за важно събитие. Същевременно тази технология има и друго преимущество – използването на светлината за зареждане го превръща в по-икономичен, защото не се налага подмяна на батерията. А какво всъщност представлява технологията Eco-Drive. Това означава, че часовникът се захранва от светлината. Зареждането става на практика автоматично. Всяко излагане на часовника на светлина поддържа неговата работа. При излагане на директна слънчева светлина захранването става по-бързо.

Citizen Eco Drive (3)Заради редицата си предимства часовниците Eco drive са харесвани от много популярни личности по целия свят.Това свидетелства за високото им качество и надеждност.Уникалността е една от потенциалните причини за това хронографите на компанията да са толкова предпочитани. Тази марка наистина се отличава от останалите. Затова и много хора искат да носят нейни модели. Те се отличават от тези на конкурентни марки заради множеството си функции. Същевременно са с класическа и елегантна визия и могат да бъдат носени навсякъде. Някои от часовниците са със златно покритие, което им придава още по-луксозно излъчване. Повечето разполагат и с фосфорициращи стрелки, което осигурява добра видимост в тъмна среда.

Citizen Eco Drive (4)

Стъклата на голяма част от моделите са изработени от здравото на надраскване стъкло сапфир-кристал. За изработката на някои от тях пък е използван титаний, който е популярен със своята лекота и здравина. Повечето са с добра степен на водоустойчивост, което ги прави не само икономични, но и подходящи за почитателите на водните спортове. Това важи особено за часовниците със силиконови каишки. Всички часовници на Citizen са доста здрави, а тези с технология Eco-Drive  имат предимството да са и икономични. Използването на естествен или изкуствен източник на светлина е основното им преимущество. С това те преодоляват конкуренцията.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Eco-Drive технология в часовниците на Citizen, 9.8 out of 10 based on 4 ratings
Pin It
Публикувано в Полезни функции с етикети , , , . Постоянна връзка.

Ако публикацията Ви е харесала, можете да оставите коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...