Актуални тенденции в сферата на часовниците

2710-STP-20021Часовниците са сред най-предпочитаните от клиентите ръчни аксесоари. Почти всеки  носи на ръката си по някой модел на популярна марка. Те се считат за символ на разбирането за модните тенденции. Не само са функционални, но и модерни. Особено актуални са часовниците с големи размери на циферблатите. Много от тях имат диаметър от над 40 мм. Тази тенденция със сигурност ще продължи, тъй като много компании се стараят да предлагат такива модели. Редица знаменитости, забелязани напоследък, също носят часовници с големи размери. На практика дори  са малцина тези, които носят по-малки часовници.

Модната тенденция е повлияла и върху дизайна на дамските часовници. Много от актуалните часовници имат правоъгълна форма на корпуса. Това им придава по-ретро излъчване и ги прави по-официални. Харесвани са и модели с по-тънки корпуси. Едни от най-актуалните часовници са тези класическо и ретро излъчване и механично задвижване. Повлияни от търсенето на такива модели, производителите на часовници преравят своите архиви и връщат класическата визия отново на мода. Новите часовници изглеждат ретро, но същевременно стиловите им линии са съвременни. Актуални са и часовниците, украсени със скъпоценни диаманти, но разбира се позлатените доминират сред продуктите на най-популярните марки. Все по-широко използван материал е титаният.

01.156.0723.3.071Неръждаемата стомана продължава да се използва за производството на по-официални часовници, но с набиращата скорост ретро вълна кожените каишки ще доминират не само при часовниците с ежедневен стил, но и при тези с класическа визия. Летните тенденции също повлияват върху визията на часовниците, за които се използват малко по-ярки тонове. Това не се отнася само за моделите, носени в ежедневието, но и за тези с класическа визия. Сред кожените каишки вече има и такива в ярки цветове като червено, жълто. Електриковото синьо е модерно и се използва за дизайна на циферблатите. Тези нови цветни часовници със сигурност ще привлекат вниманието на всеки клиент и ще му предоставят възможността да прибави малко цвят към иначе по-умерената си визия.

Друга актуална тенденция сред мъжките часовници са нови функции като двойно време и лунни фази. Всяка от тези новости присъства не толкова като нова технологична възможност, а повече като допълнение към визията на циферблата. Циферблатите са празно пространство, върху което дизайнерите на часовниците могат да експериментират като реализират на практика творческите си идеи. Тъй като богатството от маркови часовници на пазара, както и конкуренцията, днес са големи, то всеки производител може да развихри фантазията си и да разнообрази продуктовата си гама. Съобразяването с модните тенденции при изработката на моделите е в плюс за всяка компания.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Актуални тенденции в сферата на часовниците, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Pin It
Публикувано в Общи теми за часовниците с етикети , , . Постоянна връзка.

Ако публикацията Ви е харесала, можете да оставите коментар чрез:

Loading Facebook Comments ...